Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Nijverdal

ZINiN Theater

Gouden zegelring


Gevonden, zaterdag, 9 december 2017
Zegelring met gekleurd steentje.
gevonden parkeerplaats LIDL

Sleutelbos


Gevonden, maandag, 20 november 2017
Sleutelbos gevonden op de rijssensestraat bij in de buurt van fietsenmaker aanstoot.

Indoor Menmarathon


Overig, maandag, 20 november 2017
De nieuwe hal heeft voor deze wedstrijd niet alleen een baan van 70 bij 30 m; ook voor het publiek zijn mooie voorzieningen getroffen. De perfecte bak met eb- en vloedbodem maakt het aantal variaties in het parcours ongekend. Wat heel aangenaam is in januari is een losrijbaan van maar liefst 20 bij 40 meter! 
Het prachtige vernieuwde ‘t Oale Spoor is de inspiratie voor Menclub Helderse Voerluu om aan te haken bij de Twente Cup. Een mooie aanvulling op deze reeks indoor menwedstrijden in Twente. In Hellendoorn gaat dat plaatsvinden op 14 januari 2018; toegang gratis.

Er komen menners uit Nederland, maar ook is al een inschrijving uit Duitsland binnen. Enkelspan, tweespan en vierspan. Zowel paarden als pony's en ook nog een rubriek voor de jeugd en recreanten.

Trouwring


Verloren, zondag, 19 november 2017
Gouden trouwring verloren.
Inscriptie: Nicole 28-04-2016
Zaterdag 18 november.
Hoogste waarschijnlijk verloren bij de wasstraat Splash of het centrum
van Nijverdal.

Leerhuis 8 november: Scheppingsgeloof en natuurwetenschap


Overig, dinsdag, 24 oktober 2017
Woensdag 8 november 2017: Gerard Nienhuis, hoogleraar natuurkunde (emeritus) in Leiden: Scheppingsgeloof en natuurwetenschap.
Een centrale geloofsuitspraak is dat God schepper is van hemel en aarde. Daarmee begint de Bijbel.
Het is ook het eerste artikel van verschillende geloofsbelijdenissen, en wordt gedeeld door jodendom, christendom en islam. Daartegenover staat de moderne natuurwetenschap, die de natuur opvat als een gesloten systeem, waarbinnen alles wat gebeurt een oorzaak heeft. De kracht van die opvatting is enorm. De natuur gedraagt zich volgens natuurlijke en blinde wetmatigheden, met een universeel karakter. Dat lijkt geen ruimte te laten voor geloof in een God die handelend aanwezig is in de wereld. Dat roept de vraag op naar mogelijke grenzen van de natuurwetenschap. Maar ook: wat bedoelen we eigenlijk als we zeggen dat de natuur schepping is?
Het Centrum, Constantijnstraat 7a, 7442 MC Nijverdal, 0548-612796. Aanvang 19.30 uur, Bijdrage 6 euro

Speeltuin de blokken


Oproep, zondag, 22 oktober 2017
Een verzoek aan de jeugd die blowt in de speeltuin de Blokken. Ik vind het niet erg dat jullie blowen(Ben zelf ook jong geweest), alleen willen jullie dit niet in de speeltuin doen en vooral niet overdag waar kleine kinderen bij aanwezig zijn. De kinderen zijn daar om te spelen. Alvast bedankt Een ouder

Pop meets Musical


Overig, woensdag, 4 oktober 2017
Pop meets Musical Dat is de titel van een uniek concert dat PopKorn en het Nijverdals Mannenkoor gaan geven op zaterdag 14 oktober 2017 om 20.00 uur in Het Centrum aan de Constantijnstraat in Nijverdal. Het leek beide koren een mooie gelegenheid om het publiek kennis te laten maken met twee uiteenlopende muziekstijlen. Het Nijverdals Mannenkoor heeft de laatste jaren al laten zien dat niet alleen de traditionele mannenzang wordt beoefend maar ook de switch heeft gemaakt naar meer vernieuwende en herkenbare songs. Het laatste Nieuwjaarsconcert in het ZINiN theater stond in het teken van de Musical. Tijdens dit concert zullen een deel van die nummers worden gezongen. Daarnaast zal het Ensemble van het Nijverdals Mannenkoor ook haar bijdrage leveren. PopKorn brengt al ruim 20 jaar een mix van hedendaagse popmuziek, zoals Douwe Bob, Adéle en Jason Mraz met musicalsongs uit de o.a. Crease, Flashdance en Les Misserables. We maken daarbij ook steeds vaker met succes gebruik van onze eigen talenten binnen het koor voor een solopartij in een muziekstuk. Het Nijverdals Mannenkoor staat onder leiding van Willem Jan Asselt en wordt begeleid door pianist Joshua Jozef. Erwin Strikker is dirigent van PopKorn met op keyboard Jeroen Beeris. Al met al een gevarieerd programma voor elk wat wils. De toegang is gratis. Wel wordt er na afloop een vrije gift gevraagd voor de bestrijding van de onkosten.  

Leerhuis 11 oktober: De beleving van eucharistie en avondmaal


Overig, vrijdag, 29 september 2017
Woensdag 11 oktober 2017: Ds. Klaas van der Kamp, algemeen secretaris van de Raad van Kerken in Nederland: De beleving van eucharistie en avondmaal. Wat ervaar je als je deelneemt aan het heilig avondmaal? Denk je vooral aan het lijden en sterven van Christus? Of heb je meer oog voor de mensen die tegelijk met jou het sacrament ontvangen? Welke ontwikkelingen zijn er landelijk in de belevingen zoals diverse kerken er tegenaan kijken? En wanneer we als deelnemer aan het leerhuis zelf positie moeten kiezen in de verschillende benaderingen die destijds al in Lima zijn geformuleerd, waar staan we dan?  We zullen tijdens het leerhuis de verkenning maken en ons laten informeren vanuit onderdelen van de protestantse, rooms-katholieke en orthodoxe liturgie over eucharistie en avondmaal. En we kijken naar de resultaten van actueel onderzoek van de VU over de beleving van eucharistie en avondmaal.  Plaats: Het Centrum, Constantijnstraat 7a, Nijverdal; 0548-612796. Aanvang 19.30 uur, Bijdrage: 6 euro.