Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Nijverdal

Subway Nijverdal

Mevrouw


Verloren, woensdag, 10 oktober 2018
Sleutel met houdertje waar lichtje aan zit. Deze zit aan
 een etuitje en groen knijpertje om pasje uit automaat te halen bij een bank. Het verloren etui is
al opgegeven bij de gemeentebalie.

Rabobankpas B J van Keulen


Gevonden, zondag, 30 september 2018
rabobankpas gevonden bij de Rabobank Nijverdal
 van B J van Keulen
door A Tromp Hellendoorn

Rabobankpas


Gevonden, zondag, 30 september 2018
Rabobankpas gevonden bij de Rabobank Nijverdal A. Tromp Hellendoorn

Leerhuis: Religie voor atheisten


Overig, zaterdag, 22 september 2018
Woensdag 10 oktober 2018.  Pastor Hans Schoorlemmer is pastor in de Dominicanenkerk te Zwolle. Hij geeft bibliodrama, houdt lezingen, is auteur en medeauteur van "Handen heb je om te geven", "God ik heb een vlinder gezien" en geeft vormings- en toerustingscursussen. In het seizoen 2016-2017 sprak hij in het Leerhuis en nam de luisteraars op boeiende wijze mee op zijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostella.   
Religie voor Atheïsten. In 2011 verscheen het spraakmakende boek van Alain de Botton “Religie voor atheïsten”, een heidense gebruikersgids. Botton is niet gelovig maar houdt in dit boek een hartstochtelijk pleidooi voor een religie zonder God. Zijn vragen zijn: wat kan in onze samenleving gemeenschapszin opwekken? Hoe kunnen we idealen als barmhartigheid bewaren? Waar vindt onze ziel een plek in deze snelle prestatiemaatschappij? Om deze vragen te beantwoorden gaat hij in de leer, juist bij de christelijke traditie. Hans Schoorlemmer leidt dit boek in en gaat met de bezoekers in gesprek.   
Het wordt zeker een afwisselende en boeiende avond: de lezing wordt verrijkt met en omlijst door zanger Gerben Schouten, zangeres Lysbert Meijering en pianist Paul de Vroome.   
Het Centrum, Constantijnstraat 7a, 7442 MC Nijverdal; 0548-612796. Aanvang 19.30 uur. Bijdrage 6 euro.      

Gevonden


Gevonden, zondag, 16 september 2018
Wie is dit armbandje verloren? Gisteren gevonden naast ToiToi. 

Verloren: Apple Earpods


Verloren, dinsdag, 11 september 2018

Apple earpods (oordoppen) nog in het doosje/hoesje. kwijtgeraakt tijdens het fietsen/verkennen van een deel van de route van de Strongmanrun op 1 september. Zijn vanaf de kruidenwijk richting doktersbos gefietst richting nijverdal. 

Leerhuis: Mystiek in woord en beeld


Overig, donderdag, 6 september 2018
Leerhuis Nijverdal, woensdag 12 september 2018.   Dr. Kick Bras, emeritus predikant, was docent spiritualiteit aan de Theologische Universiteit te Kampen en publiceerde over meditatie, spiritualiteit en mystiek. Bras heeft zich verdiept in de Nederlandse mystiek en geeft workshops over meditatievormen uit de christelijke spiritualiteit.   Mystiek in woord en beeld. Mystiek heeft in het christendom tot op de dag van vandaag een belangrijke rol gespeeld. Deze invloed is neergeslagen in teksten, maar ook in beeldende kunst. Daarbij moeten we denken aan schilderijen en beeldhouwwerk, maar ook aan architectuur en glas in lood ramen. Kick Bras heeft hierover onlangs een nieuw boek gepubliceerd met de titel Oog in oog. Christelijke mystiek in woord en beeld. Hij bespreekt in dit boek de mystieke ervaring, mystieke beelden van God, Christus en de mens, de mystieke weg en de doorwerking van mystiek. Hij houdt hierover een lezing. Daarbij zal hij een ruim overzicht projecteren van de kunstwerken die in zijn boek staan afgebeeld. Het ruim geïllustreerde boek zal ook te koop zijn.   Het Centrum, Constantijnstraat 7a, 7442 MC Nijverdal; 0548-612796. Aanvang 19.30 uur. Bijdrage 6 euro.

Iemand iets gezien toevallig


Oproep, woensdag, 5 september 2018
Op dinsdagmiddag 28 augustus tussen 14.30 en 15.00 uur is mijn dochter van 9 in het speeltuintje aan de rembrantplein geweest.
Zij is daar op dat moment lastig gevallen en onzedelijk betast door een meisje tussen de 12-16 jaar. Het meisje droog een wit hemdje met een vest met blauwe mouwen en had nike schoenen aan. Verder had ze lang donker haar in een staart.
Volgens mijn dochter ging ze zodra er 2 kleine kinderen aan komen in de speeltuin er van door en ging een huis binnen aan de van Ruysdaelstraat.
Is er iemand die iets heeft gezien of het meisje herkent aan het signalement zou die dan mij een reactie willen doen.
Politie is er van op de hoogte.