Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Nijverdal

Subway Nijverdal

ORANJE FONDS STEUNT VOEDSELBANK HELLENDOORN MET 10.000,- EURO


Overig, woensdag, 14 maart 2018
Voedselbank Hellendoorn steunt in de eigen gemeente wekelijks circa 60 huishoudens, ofwel zo’n 180 personen, met een gratis voedselpakket. Het gaat om mensen die het tijdelijk even erg moeilijk hebben. De Voedselbank moest recent verhuizen naar een andere locatie, gebouw het Spectrum, eigendom van de Protestantse Gemeente Nijverdal aan de Hendrik Wormserstraat 1. Het terrein van het voormalig onderkomen aan de Kerkstraat wordt bestemd voor een nieuw te ontwikkelen bouwproject. Voordat er verhuisd kon worden moesten ingrijpende aanpassingen worden gerealiseerd op de nieuwe locatie. Onder andere een hellingbaan is toegevoegd om aanvoer en afhalen van het voedsel naar de kelderverdieping mogelijk te maken. De beschikbare ruimte komt nu overheen met de vorige locatie en wordt gebruikt voor opslag, voorbereiding en uitgifte van de voedselpakketten. Mede door de toekenning van € 10.000,- van het Oranje Fonds kon het gebouw binnen het gestelde budget gebruiksklaar worden opgeleverd. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “het Oranje Fonds zet zich in voor een land met meer contact en betrokkenheid. Een land waarin iedereen het fijn vindt om te wonen. Dit initiatief draagt daaraan bij en wij zijn blij dat we het kunnen steunen met deze bijdrage”. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Oooh nee! Hij roept mij!


Gevonden, zondag, 11 maart 2018
Vrijdag 23 maart organiseert KVA Nijverdal/Hellendoorn weer een kampvuur avond. Deze avond komt Peter zijn persoonlijke verhaal vertellen. Hij vertelt over de weg die God met hem is gegaan om uiteindelijk te gaan werken onder de armsten van deze wereld. Daar helpt hij de mensen om weer een bestaan op te bouwen. De weg hier naartoe is een lange geweest. Hierin heeft hij veel offers moeten maken ten opzichte van zijn oude leven. Een intrigerend verhaal waarin Peter verteld over de lessen die hij op zijn reis met de Heer heeft mogen leren. Mannen wees welkom op vrijdag 23 maart, 20:00 aan de Helmkruidlaan 1in Nijverdal. Kom langs voor een goed verhaal, gezelligheid, goede gesprekken een hapje en een drankje!

Leerhuis 14 maart: Gezangen in tijden van lijden, sterven en opstaan


Overig, donderdag, 1 maart 2018
Leerhuis Nijverdal   Woensdag 14 maart 2018.    Chris Fictoor is componist, dirigent, muziekpedagoog en kerkmusicus. Hij was onder meer directeur van het Conservatorium Enschede en het Prins Claus Conservatorium en de Dansacademie van de Hanzehogeschool Groningen.   Gezangen in tijden van lijden, sterven en opstaan. Op deze avond introduceert Chris Fictoor muziek en teksten van liederen die hij schreef voor de Veertigdagentijd, de Lijdenstijd en Pasen. In 2015 verscheen bij Kok Kampen een nieuwe oecumenische liedbundel ‘Zangen van zoeken en zien’ met 746 liederen en psalmen en een daarbij behorend integraal orgelbegeleidingenboek. In een proces van twee jaar verzamelen en selecteren werkte een werkgroep uit diverse kerkgenootschappen aan deze bundel. In de Martinikerk in Groningen werd deze gepresenteerd in een bijeenkomst met1.000 bezoekers en medewerking van 13 koren. Op deze Leerhuisavond maken we kennis met een aantal van de 75 liederen die van Chris Fictoor in deze bundel zijn opgenomen. De Regenboogcantorij o.l.v. Gerdinand Piksen verleent daaraan medewerking.   Het Centrum, Constantijnstraat 7a, 7442 MC Nijverdal; tel.0548-612796. Aanvang 19.30 uur, Bijdrage 6 euro.

Workshop


Oproep, donderdag, 1 maart 2018
Workshop schilderen

iedereen kan onder mijn begeleiding in 1 middag zijn of haar eigen schilderij 
Informatie bel mij op 0620658359. 

Workshops schilderen


Oproep, donderdag, 1 maart 2018
workshop schilderen, in 1 middag je eigen schilderij maken dat kan 
informatie bel mij 0620658359

Kiki en Bobo gezond terug.


Oproep, dinsdag, 13 februari 2018
Hoe kan het mooier? Op Valentijnsdag zijn de geliefde pony's Kiki en Bobo teruggevonden. De kids van Mandy zijn superblij. Ze waren niet ver. Tussen Ninaberlaan en de manege hadden ze een warme plek opgezocht in de dichte bosjes. Iedereen bedankt voor het meeleven! Nu toewerken naar de Voorjaarsrit. Voor ruiters en menners.

Informatieavond 21 februari over training Zelfverzekerd naar de brugklas


Overig, maandag, 12 februari 2018

Zelfverzekerd naar de brugklas

Dit is een training die bijvoorbeeld helpt ter voorbereiding op de (komende) verandering van basisschool naar middelbare school waarbij kinderen een extra steuntje kunnen gebruiken. Ook biedt deze training ruimte voor talentontwikkeling. Oftewel: zelfverzekerd naar de brugklas.
Zit je kind in groep 7 of 8, of net in de brugklas en kan hij/zij wel wat meer zelfvertrouwen en weerbaarheid gebruiken? Dan is deze training een aanrader.

Werkwijze AYAM Training

Aan de hand van Tzolkin, paardencoaching, Assen van verandering, het IK-KOMPAS en veel spel & fun leren we kinderen in 4 middagen heel veel over zichzelf. Kwaliteiten, valkuilen en nog te ontdekken potentie.Binnenkort vindt een informatieavond plaats waarop we ouders en geïnteresseerden meer inhoudelijke informatie zullen geven over de training!

Duur AYAM Training

Deze training duur 4 middagen en start in het voorjaar van 2018.

Kosten AYAM Training

De AYAM Training kost 209 euro voor 4 dagdelen per kind en 1 dagdeel voor ouders.

Locatie

In de landelijke omgeving van Daarle (Overijssel). Adres: Wierdenseweg 23a, 7688 PK Daarle. Informatie bij Laura Reichgelt via telefoon 06-54953232 of via ayamtraining@gmail.com.

Data AYAM Trainingen

Voor individuele aanmeldingen:
Training 1: 14 mei, 28 mei, 4 juni, 11 juni. Ouderavond: 5 juni 2018. 
Training 2: 5 oktober, 12 oktober, 19 oktober, 2 november. Ouderavond: 30 oktober 2018.
Voor groepen (bijvoorbeeld van één school/klas) plannen we graag aparte data.

Data, tijd en locatie informatieavonden

Wil je eerst meer informatie? Vraag dan de flyer aan of kom naar een van de informatieavonden.
Geplande data voor de informatieavonden:
  • 21 februari, 27 maart, 24 april, 15 mei, 12 juni, 9 juli en 18 september 2018
  • Tijd: 19.30 tot 21.00 uur
  • Locatie: Kenniseducatiecentrum, Rijssensestraat 46 (Hoek Molenweg) in Nijverdal.

Inschrijven voor training of informatieavond

Aanmelden voor de training of informatieavond graag via ayamtraining@gmail.com. 

Deze training wordt georganiseerd door Sandra Bolte van Tzolkind en Laura Reichgelt van Way4you.

mini shetlandpony's uitgebroken


Oproep, maandag, 12 februari 2018
Bij Mandy Boske, de dochter van Luc Boske, zijn gisterenavond twee minishetlanders uitgebroken. Alles is bij het zoeken ingezet, maar helaas nog zonder resultaat.
Het is een zwarte en een bruine. Allebei hebben een deken op maar dragen geen halster.
De politie heeft als laatste melding gisterenavond 20:30 uur bij de sauna aan de Joncheerelaan.
De een heet Bobo, de ander Kiki. 
Zien jullie wat of horen jullie van iemand die ze gezien heeft?Aarzel niet maar Bel Mandy 06 44 26 18 22 of Luc 06 517 20 255
We duimen dat ze snel gevonden worden. Alvast bedankt namens Mandy en Luc.