Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Nijverdal

Subway Nijverdal

Ringsteken in Hellendoorn


Oproep, zondag, 19 augustus 2018
Maandagavond 20 augustus om 19:00 wordt het startschot gegeven voor het traditionele ringsteken tijdens het Helders Fees . Menclub Helderse Voerluu tekent weer voor de organisatie . De Dorpsstraat wordt omgetoverd tot veilig parcours. Blijf achter de hekken; een paard kan zo maar versnellen als hij ergens van schrikt.
Om 18:00 uur start men bij Hippische Centrum 't Oale Spoor met in het inspannen. Ook dit is mooi om te zien. Entree via Reestweg; voor navigatie: 7447 GP Hellendoorn. Om 18:45 gaat de stoet richting Dorpsstraat.
De dame is degene die de ringen moet steken; de heer is de koetsier. Er zijn verschillende ronden te rijden. Elke ronde stijgt de waarde van een gestoken ring. Soms is er een extra ronde nodig om een winnaar te krijgen.
De aanspanningen zijn vaak authentiek, met bijpassende kleding en tuig, maar ook de vrolijke noot zal niet ontbreken. Toegang gratis; een bijdrage voor het in stand houden van de oude traditie wordt op prijs gesteld.

Gerst maaien met behulp van paarden


Overig, vrijdag, 13 juli 2018
Akker bewerken op authentieke wijze.   Binnen menclub Helderse Voerluu werkt een commissie aan het behoud van oude werkwijzen met behulp van paarden. Een akker aan de Noord Esweg in Hellendoorn wordt daarvoor gebruikt. In het vroege voorjaar werd er geploegd, daarna ingezaaid met authentieke machines getrokken door paarden. Op 12 juli werd er geoogst. Met een enkel- en een tweespanploeg werden verschillende paarden aan het werk gezet. Een prachtige oogst; nauwelijks onkruid tussen het mooi opstaande gerst. Belangstelling was er volop; niet alleen leden van de menclub maar ook van toeristen. En natuurlijk de talrijke groepjes wielrenners die hier langskomen. Ze knepen in de remmen om een blik te vangen van deze aparte gebeurtenis.   De commissie Authetiek gerij zit niet stil. Er wordt weer een nieuwe groep paarden opgeleid voor deze nostalgische werkwijze. Daarmee wordt gestart op woensdag 18 juli op een weide hoek Koetreeweg/Noord Esweg. Dan gras maaien, mits het droog is.
(foto Ben Kogelman)

Boekenmarkt Pepijn


Overig, donderdag, 12 juli 2018
BOEKENMARKT bij PEPIJN BOEKHANDEL zaterdag 14 juli 10.00-17.00 Boekhandel Pepijn uit Nijverdal (hoek Kerkstraat/Wilhelminastraat) houdt a.s. zaterdag 14 juli  van 10.00-17.00 haar jaarlijkse boekenmarkt. Alle boeken worden aangeboden voor  1,00 p.st.   (buiten,)    In de winkel zijn er diverse aanbiedingen.   Tweedehands boekhandel Pepijn is  sinds 1985 gevestigd op de hoek van de Kerkstraat/Wilhelminastraat te Nijverdal.   De boeken die Pepijn verkoopt zijn volgens eigenaresse Anita Eugelink  divers en van zeer goede kwaliteit. Het aanbod bestaat uit o.a. kinderboeken, psychologische thrillers, koken, Fantasy, SF, romans, literatuur, streekgeschiedenis, oorlog, verzamelwaardige uitgaven, Cd’s etc.   Inbreng van boeken is nog steeds mogelijk.   De openingstijden van Pepijn zijn donderdag: 13.00-17.30  vrijdag: 13.00-17.30. zaterdag: 13.00-16.00 overige dagen op verzoek.   Voor informatie pepijnboeken@hotmail.com    tel: 0548 617023      

Misset Terras Top 100 publieksprijs


Oproep, donderdag, 31 mei 2018
Bistro de Oale Ste uit Nijverdal strijdt voor de publieksprijs bij de Terras top 100 2018
Stem op ons terras en maak kans op een diner voor twee plus weekend in een woodlodge ter waarde van € 295.00!!!
Ga naar: www.missetterrastop100.nl/publieksprijs
Stemmen kan tot 20 juni. Op 24 juni maken we de winnaar bekend. 
Stem, deel, like en win deze prachtige prijs!

Menmarathon bij 't Oale Spoor Hellendoorn 9 en 10 juni


Overig, donderdag, 31 mei 2018
Uit het hele land en Duitsland en zelfs uit Zweden komen ruim 100 deelnemers naar Hippisch Centrum ’t Oale Spoor te Hellendoorn om deel te nemen aan de jaarlijkse Menmarathon Hellendoorn, georganiseerd door Menclub Helderse Voerluu. Het betreft een samengestelde menwedstrijd, waar zowel paarden als pony’s aan meedoen in enkel- dubbel- vier- of langspan . De eerste dag is er dressuur en vaardigheid. Deze twee onderdelen worden zaterdag gereden op het terrein rond het Oale Spoor. Er zal tevens meegedaan worden door menners met een lichamelijke beperking, dit zijn de zogeheten Paramenners. Een van hen komt helemaal uit Zweden om in Hellendoorn mee te kunnen doen.  De KNHS heeft de wedstrijd in Hellendoorn weer aangewezen als Men Trofee Wedstrijd voor de paramenners. De best presterende paramenner over een aantal wedstrijden, krijgt de trofee die jaarlijks wordt uitgereikt.   De dressuur- en vaardigheidsproeven beginnen zaterdag om 9.00 uur en duren tot ongeveer 17.30 uur.   Het derde onderdeel, de spectaculaire menmarathon begint zondag om 9.00 uur. De laatste deelnemer wordt om ongeveer 16.00 uur in het hindernissentraject verwacht. Nadat de combinaties een wegparcours hebben afgelegd door de prachtige omgeving van Hellendoorn moeten zij op het terrein van het Oale Spoor zes hindernissen rijden in een zo snel mogelijke tijd . De parcoursbouwer dit jaar is Ben Steenblik, die ook verantwoordelijk is voor het parcours van de vaardigheid. De marathon is vergelijkbaar met de cross country die we kennen van Boekelo. De toeschouwers kunnen hun favoriete mencombinatie bij de hindernissen lopend op de voet volgen. De hindernissen en het terrein zijn aangekleed door een decoratiegroep.  In totaal zijn er die dagen 100 vrijwilligers in actie die met zijn allen zorgen voor een goed verloop van de wedstrijd. Via een geluidsinstallatie kunnen bezoekers de verrichtingen van de menners volgen. Rond 16.30 uur is er een hondenshow van de groep Happy Tails, onder leiding van Karen Mulders. Honden spelen in een show met onder andere fly ball.   Op het terrein rond het Oale Spoor zijn er voor de kinderen springkastelen, knuffeldieren en is er ponyrijden. Voor alle toeschouwers is er een gezellig strodorp waar men kan genieten van een hapje en een drankje.   Beide dagen: TOEGANG GRATIS!

Vermist


Oproep, zondag, 27 mei 2018
Sinds 8 mei zijn we onze poes Mimi  kwijt. Heeft iemand haar gezien? ( omgeving kruidenwijk) 

36-ste Heuvelrit zondag 27 mei


Overig, maandag, 21 mei 2018
Aanstaande zondag wordt de Heuvelrit weer gereden. Prachtige koetsen van authentiek tot hedendaags en mooie paarden en pony's. Start 10 uur op de Hofmansweide Hellendoorn. Routebeschrijving:https://goo.gl/pKvpPs Een praatje maken met de koetsier? 13:00 uur is er pauze op Hofmansweide.

Kampvuur-avond: Heilige Geest in actie


Oproep, woensdag, 2 mei 2018
KVA Hellendoorn organiseert 2-maandelijks een kampvuur-avond. Een avond voor ontmoeting en inspiratie. 
Op donderdag 24 mei houden we weer een kampvuur-avond. De avond begint om half 8 en dames zijn dit keer ook van harte welkom. 

Thema deze avond is Heilige Geest in actie. Wilburt Laarman zal spreken. Het belooft een interactieve avond te worden met natuurlijk ook tijd voor gezelligheid en lekker wat te eten en drinken. Kom langs voor een inspirerende en gezellige avond.

Wanneer: donderdag 24 mei
​Tijd: 19:30 - 23:30
​Adres: Helmkruidlaan 1, Nijverdal

Toegang is gratis, er is een collecte voor de onkosten