Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Nijverdal

Subway Nijverdal

Leerhuis: De gemeente als gemeenschap van leerlingen


Overig, donderdag, 28 februari 2019
Dr. Sake Stoppels, voorheen predikant, is lector aan de Chr. Hogeschool Ede en wetenschappelijk beleidsmedewerker binnen de Dienstenorganisatie van de PKN. Nieuwe christelijke geloofsgemeenschappen kennen vaak weinig vanzelfsprekendheden, maar wèl ‘geleefd geloof’. Dat maakt de zoektocht naar ‘geleefd geloof’ belangrijk en uitdagend. Het lectoraat van dr. Stoppels omvat het doen van onderzoek naar deze thematiek en verbindt onderzoek met de praktijk.    'Oefenen bij het leven. De gemeente als gemeenschap van leerlingen.' ‘Jezus roept leerlingen, geen kerkleden.’ Deze uitspraak is een prikkelende grondtoon in het denken van Sake Stoppels. Hij schreef een boek over de kerk als oefenruimte. Hij wil graag kerken en andere geloofsgemeenschappen helpen om verder te komen op weg van de navolging van Jezus Christus. Stoppels neemt afstand van een kerk die weinig vraagt. Waar niets hoeft, gebeurt ook meestal niets. Het Evangelie van Jezus Christus is radicaal en daagt jong en oud uit te zoeken naar een leven in zijn spoor. Stoppels zal in zijn inleiding een aantal piketpaaltjes slaan voor discipelschapsontwikkeling in de kerk. We zullen daarbij ook naar ons eigen leerproces kijken:door wie, waar en hoe zijn wij gevormd als leerlingen van Jezus Christus?' Het Centrum, Constantijnstraat 7a, 7442 MC Nijverdal, 0548-612796. Aanvang 19.30 uur, 6 euro.

KICKFIT


Oproep, maandag, 18 februari 2019
Goed nieuws! Mu Thay Nijverdal breidt uit met een tweede uur FITKICK! 
Wil jij fitter het jaar door? Meer conditie of kracht? Gezellig samen sporten? 

FITKICK is een uur vol met conditie, kracht en een beetje kickboksen. We werken elke week de spiergroepen af zodat deze sterker worden en blijven. Ook wordt er aan de conditie gewerkt, dit doen we in een gezellig niet gedwongen sfeer. Iedereen kan op zijn eigen niveau mee doen, hoe tof is dat?

Vanaf 1 maart elke woensdag 9:00 tot 10:00 uur in gymzaal de brug! 

1e maand gratis meedoen

Terug van weg geweest!


Overig, vrijdag, 1 februari 2019
Popkorn is een koor dat lichte muziek zingt van The Beatles tot Billy Joël en van Rob de Nijs tot Pink. In december van het afgelopen jaar hebben we met het koor Popkorn afscheid genomen van Erwin Strikker onze vorige dirigent. Na een afwezigheid van 3 jaar is Freek Engelbarts met ingang van 1 januari terug als enthousiaste en bevlogen dirigent bij ons koor. 

Drie jaar geleden is hij gestopt omdat de afstand van zijn woonplaats Bentheim naar de repetitieruimte van Hellendoorn te ver bleek en lastig te combineren met zijn nieuwe baan als fulltime muziekdocent en zijn gezinsleven. Maar nu is hij terug. Hij is inmiddels verhuisd naar Oldenzaal en daardoor is het makkelijker en sneller voor hem om naar Hellendoorn te reizen. We kennen Freek nog van een aantal jaren geleden toen hij met ons o.a. heeft gewerkt aan het zeer succesvolle jubileumconcert in het ZINiNtheater ter gelegenheid van 20 jaar Popkorn dat we gaven samen met de band de Sofarockers.  

Freek Engelbarts, studeerde Docent Muziek (voorheen; schoolmuziek) aan het ArtEZ conservatorium te Enschede. Hier heeft hij dan ook zijn eerste arrangeerlessen gevolgd bij Jan Wessels (arrangeur van o.a. Metropole Orkest; Wesselsmuziekprodukties.nl). Van vroeger uit komt Freek Engelbarts uit de blazerswereld. Tegenwoordig heeft hij zich ook op andere bezigheden binnen de muziek vastgelegd. Zo heeft hij als zanger al samen met Nina Hagen gezongen, en heeft als bassist bij meerdere professionele producties meegespeeld; o.a. bij 'AIDA, de musical' in Duitsland. 

Naast dat hij al diverse jaren werkzaam is als muziekdocent, muziekschoolleider en sinds 2011 koordirigent bij o.a. Voices of Joy. Daar zijn de afgelopen jaren een aantal koren bij gekomen zoals: het Männerchor Nordhorn, (inval) Christelijk Gemengd Koor Zwolle, Belcanto Fleringen en  Männergesangverein Eitracht Schüttorf. Verder schrijft hij sinds enige tijd (op verzoek) arrangementen op maat. Door zijn brede opleiding, schrijft hij zowel voor koor, band als orkest. Hij schrijft met name 3- of 4-stemmige koormuziek.     

We hebben er erg veel zin in om met hem samen te gaan werken! Ben je geïnteresseerd om een keer bij ons koor op de repetitieavond te komen kijken en meezingen dan ben je op woensdagavond van harte welkom. Kijk voor meer informatie op onze site: www.Popkorn.nl

Toneelgroep de Blenke


Oproep, donderdag, 31 januari 2019
KOMKOMMERTIJD Dit jaar hebben we weer gekozen voor een komisch blijspel van Carl Slotboom, waarbij het decor is opgedeeld in tweeën. Het zijn twee hotelkamers, die wel erg veel op elkaar lijken. De eigenaresse van het hotel is Josefien, een stijve tante zonder humor. Omdat Marie de eerste prijs heeft gewonnen met het oplossen van een kruiswoordpuzzel in de Story, krijgen zij en haar man Gerrit een volledig verzorgde vakantie aangeboden in dit hotel. Tegelijkertijd arriveert Marion, zij krijgt de kamer toegewezen naast die van Gerrit en Marie. Dan komen er nog twee andere gasten, Hans en Claudia. Hotelmedewerker Frits wijst hen per ongeluk dezelfde kamer toe als Marion. En als Gerrit door het sleutelgat van de verbindingsdeur tussen beide kamers loert, ziet hij ook nog een bekende. Zodra Josefien zich met de zaak gaat bemoeien en er nog een journaliste van de Story ten tonele verschijnt, wordt de verwarring alleen maar groter........ Het belooft een hilarische voorstelling te worden!

Leerhuis: Flirten met Rome


Overig, vrijdag, 18 januari 2019
Woensdag 13 februari 2019.   Dr. Almatine Leene wilde na de middelbare school de economische wereld induiken. Maar toen ze op het punt stond dit te doen werd zij geroepen om theologie te gaan studeren. Nu is zij predikant in de Nederduits Gereformeerde gemeente in Stellenbosch –Wes, Zuid- Afrika en docent dogmatiek aan de VIAA Hogeschool in Zwolle. Het is haar passie om te spreken en te schrijven over alles wat te maken heeft met geloven. In 2008 won zij een prekenwedstrijd met een preek over “Geloofstwijfel”. Bij de verkiezing van theoloog van het jaar voor 2018 eindigde zij als tweede.      Flirten met Rome: Protestanten naderen Katholieken. Brandstapel en beeldenstorm liggen ver achter ons, maar vijf eeuwen lang stond de verhouding tussen Rome en Genève op scherp. Tegenwoordig ‘flirten’ protestanten er echter flink op los: Paus Franciscus is mateloos populair, kloosters worden druk bezocht, beelden van Maria komen kerken en huizen binnen, en de rijke traditie van meditatie wordt door velen aangegrepen als de oplossing voor het drukke leven. Is het mogelijk dat de huwelijksklokken tussen de twee denominaties in de toekomst zullen luiden? Wat moet er gebeuren wil dat niet slechts toekomstmuziek zijn? Is het flirten wederzijds?   Het Centrum, Constantijnstraat 7a, Nijverdal, 19.30 uur; 6 euro

Rijbewijs en Pinpas verloren


Verloren, dinsdag, 15 januari 2019
Waarschijnlijk ben ik in het weekend van 11 tot en met 13 januari mijn pinpas (rabobank) en rijbewijs kwijt geraakt. Het staat op de naam T.N. Heerschap. Wanneer iemand deze heeft gevonden hoor ik het graag!

Bankpas ING


Gevonden, donderdag, 3 januari 2019
Gevonden in Centrum Nijverdal ING bankpas
van Mw MJ Eilering


Leerhuis: Het protestantse kerklied in Nederland


Overig, woensdag, 26 december 2018
Woensdag 9 januari 2019: Het protestantse kerklied in Nederland   Dick Sanderman, stadsorganist van Rijssen en organist van de protestantse kerk in Rijssen en Hellendoorn, neemt ons mee in de geschiedenis van het protestantse kerklied. In 2017 is uitvoerig herdacht dat 500 jaar geleden de Reformatie plaats vond. Maar wat zongen de aanhangers van die "nije leer" in ons land? Hoe is het gekomen dat in Nederland de psalmen zo lang "op hele noten" zijn gezongen? We gaan zelf ook zo'n langzame psalm zingen in de berijming van Datheen. Wat was de "korte zingtrant", waarover Maarten 't Hart schrijft in zijn boek Het Psalmenoproer? Dick Sanderman was betrokken bij de totstandkoming van het nieuwe Liedboek (2013) en ook bij de liedbundel Weerklank (2016). Hij illustreert zijn lezing met geluidsvoorbeelden, waarin we onder meer de “Genemuider bovenstem” horen, en een reconstructie van gemeentezang zoals die aan het eind van de 18e eeuw heeft geklonken.   Het Centrum, Constantijnstraat 7a, Nijverdal, 19.30 uur; 6 euro.