Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Nijverdal

Subway Nijverdal

Numa van de Riet wint klassiek talent 2015

26 jan.
Door: Leven in Nijverdal
Aan klassiek talent ontbrak het vanavond niet in het ZiNIN Theater tijdens de talentenjacht Klassiek Talent van de Muziekkring Hellendoorn. Maar de 14-jarige winnaar Numa van de Riet uit Goor stak er volgens de jury én het publiek met kop en schouders bovenuit en won zowel de publieksprijs als de prijs die door juryleden Gerdinand Piksen (dirigent), Willem Jan van Asselt (dirigent) en Hotske Hardeman (zangpedagoog) toegekend werd. 
Met zijn handen vol bloemen en oorkondes uitgereikt door Laura Troost, winnares van de vorige editie van Klassiek Talent, stond Numa aan het eind van de avond dan ook beduusd op het podium en nam met een verbaasde blik in zijn ogen alle felicitaties in ontvangst. 
Tijdens deze derde editie van Klassiek Talent, stond Numa van de Riet als één van de jongsten zijn mannetje in een sterk deelnemersveld. ‘Ik speel sinds vijfeneenhalf jaar gitaar, alleen maar klassiek. Maar sinds kort ben ik ook met pianoles begonnen. Dat lijkt me wel handig voor als ik later naar het conservatorium ga’, vertelde Numa zelfverzekerd, vlak voordat hij met zijn optreden begon. Hij bracht werken van M. Giuliani en F. Tárrega ten gehore. Tijdens zijn optreden was het muisstil in de zaal, het publiek was vanaf de eerste seconde gegrepen door het talent van deze virtuoos in de dop. 
Volgens Ben Völkers, lid van de werkgroep van de Muziekkring Hellendoorn, was de avond een succes. We proberen met onze muziekavonden de klassieke muziek dichter bij de mensen te brengen, toegankelijker te maken. Deze avond, die we een keer per twee jaar houden, was bedoeld om muziekstudenten de gelegenheid te geven podiumervaring op te doen en aan te sporen door te gaan om hun talent te ontwikkelen. Ik denk dat we daar goed in zijn geslaagd”. Ook de jury sprak zich lovend uit over de avond. 
‘Het was een bijzondere avond met een verrassend aanbod van talent. We moedigen deze kandidaten dan ook allemaal aan om door te gaan met studeren en mee te doen aan dit soort avonden. Het opdoen van podiumervaring is ontzettend belangrijk’, aldus zangpedagoog Hotske Hardeman. 
Op 19 februari houdt de muziekkring weer haar maandelijkse Muziek-Onder-De-Trap concert in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur. Dan staat fluitorkest Joueur des Flutes op het programma. Voor meer informatie kan men terecht op www.muziekkringhellendoorn.nl

Deel dit bericht

of kopieer deze url: