Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Nijverdal

ZINiN Theater

VluchtelingenWerk bestaat 30

16 apr.
Door: Leven in Nijverdal
30 jaar geleden werd de stichting VluchtelingenWerk Nijverdal/Hellendoorn opgericht: een mijlpaal waar we even bij stil willen staan. Niet in de vorm van een grootse jubileumviering, want eigenlijk zouden wij niet moeten bestaan; al is het goed dat wij zoveel vluchtelingen kunnen helpen.

Mensen die er meestal niet zelf voor hebben gekozen om hun land te verlaten, maar die daar door omstandigheden toe zijn gedwongen. En dan kom je in een vreemd land, met een andere taal, vreemde gebruiken, gewoontes en regels. Hoe fijn is het dan dat er mensen zijn die je op weg helpen naar een nieuwe toekomst. Zoals Noraly Beijer bedoelde tijdens de presentatie van The Passion: er zijn mensen die jou zien, die je willen helpen: “jij ziet mij, ik zie jou”.
 
In de loop der jaren is de begeleiding steeds moderner en adequater vorm gegeven; momenteel zijn er ongeveer 45 vrijwilligers die, aangestuurd en ondersteund door de coördinator, nog steeds op een voortreffelijke manier vluchtelingen begeleiden naar een eigen zelfstandig bestaan binnen onze samenleving.
 
En die samenleving: dat zijn u, jij, zij en ik, kortom wij allemaal samen. Om nu eens nader kennis te maken met elkaar en met het werk van VluchtelingenWerk heeft de taakgroep Sociaal Culturele Activiteiten dit 30-jarig bestaan aangegrepen om een interculturele inloop- en ontmoetingsmiddag te organiseren.
 
Deze middag wordt gehouden in de socioruimte van de Bendien Smitshof op zaterdag 21 april 2018, van 15.00 tot 17.00 uur. Koffie, thee, een hapje en een drankje staan daar voor u klaar, en voor de kinderen zijn er spelletjes en schminken. Iedereen is van harte welkom!
 

Deel dit bericht

of kopieer deze url: