Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Nijverdal

Subway Nijverdal

Farm Food gaat nieuwbouwen op bedrijventerrein 't Lochter

13 apr.
Door: Leven in Nijverdal
Farm Food, specialist in hondenvoeding gaat zijn activiteiten concentreren op bedrijvenpark ’t Lochter.

De onderneming gaat nieuwbouwen op een perceel van 1.6 ha aan de Baruch de Spinozastraat op het nieuwe gedeelte van het bedrijvenpark. Het bedrijf van de familie De Weerd produceert natuurlijke hondenvoeding en doet dat gedeeltelijk met mensen met een arbeidsbeperking. Afhankelijk van de werkvoorraad zijn op drie locaties op dit moment tussen de 15 en 20 mensen vanuit Soweco bij Farm Food actief.

De kans dat dit aantal in de nieuwe vestiging gaat stijgen, is heel reëel. De afgelopen periode maakte Farm Food een stevige groei door en de verwachting is dat die groei de komende jaren zal doorzetten. Nog niet de totale oppervlakte van het terrein wordt direct al bebouwd, maar er is voorzien in een gestage groei waarvoor op het nieuwe terrein voldoende ruimte is.

De bewuste keuze om als reguliere commerciële onderneming te werken met mensen met een arbeidsbeperking – Gerrit de Weerd omschrijft zijn mensen als ‘onze jongens en meisjes’ – maakt Farm Food tot een bijzondere onderneming. Wethouder Thomas Walder: “Het bedrijf past dan ook prima op ‘t Lochter waar tussen de natuurgebieden van het Reggedal en het Wierdense Veld breed wordt ingezet op duurzaam ondernemen. En die duurzaamheid concentreert zich bij Farm Food, naast duurzaam bouwen, met name op arbeidsomstandigheden en –voorzieningen die worden toegesneden op de mogelijkheden van de mensen.” 

Deel dit bericht

of kopieer deze url: