Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Nijverdal

Subway Nijverdal

Johan Kok erelid Rksv de Zweef

8 jan.
Door: De Zweef
Bij zijn afscheid als beheerder van de clubaccommodatie is Johan Kok benoemd tot erelid van voetbalvereniging De Zweef. Althans, de ongeveer 200 aanwezigen gaven met daverend applaus instemming met het voorstel van het bestuur om Johan bij de eerstkomende ledenvergadering tot erelid te benomen, want zo schrijven de regels dat voor. Johan kok kreeg de onderscheiding voor vele jaren vrijwilligerswerk voor “zijn” club. Nagenoeg elke dag was hij in het gebouw aanwezig om noodzakelijke werkzaamheden te verrichten.
 
Johan Kok vervulde sinds het begin van de jaren zeventig in de vorige eeuw diverse functies binnen De Zweef. Zo was hij bestuurslid en voorzitter van supportersvereniging De Vriendenkring en leider van het eerste elftal. In 1998 begon hij als beheerder van de clubaccommodatie. Dat deed hij niet alleen, maar samen met zijn vrouw Annie, die vanaf de opening van een eigen clubhuis in 1972 al deel uit maakte van de groep dames die wekelijk het clubhuis tot in de kleinste hoeken en gaten schoonmaakte.
 
Zij volgde haar man waar het gaat om dit pensioen bij de Zweef. Maar niet alleen Annie Kok stopte. Het overgrote deel van de schoonmaakploeg hing de poetslap aan de wilgen. Voor Ria Blankhorst en Dora Legtenberg stopte de teller op dik 40 jaar. Mien Poelakker draaide al 39 jaar mee; Gerda Middelkamp 37 jaar. Ria Kogelman had de “kortste” staat van dienst. Zij was 16 jaar van de partij. Behalve deze dames stopten ook Johan Legtenberg en Bertus Poelakker.
 
Als dank voor alle werk benoemde de vereniging de schoonmaakploeg een paar jaar geleden als tot leden van verdiensten. Nu was er voor de hele groep een gezellig afscheidsdiner en de gebruikelijke bossen bloemen. 

Hans Knobben “Vrijwilliger van het jaar” bij De Zweef
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van De Zweef is Nijverdaller Hans Knobben uitgeroepen tot “Vrijwilliger van het jaar”. Knobben krijgt deze onderscheiding vanwege zijn jarenlange verdiensten als wedstrijdsecretaris junioren en senioren. In die hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor alle wedstrijden die wekelijks worden gespeeld. Zowel in de competitie als in de beker en vriendschappelijk. Ook onderhoudt hij alle contacten met de voetbalbond waar het gaat om de wedstrijden en wat daaromheen speelt, zoals de afhandeling van strafzaken, verplaatsen van wedstrijden, spelerspassen enz. De honderden aanwezigen in de kantine van De Zweef beloonde Kobben met een groot applaus. Een bos bloemen en een dinerbon was de beloning.

 

Deel dit bericht

of kopieer deze url: