Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Nijverdal

Subway Nijverdal

Talentprogramma voor jonge lokale theater- en muziektalenten

12 okt.
Door: ZINiN Theater
De gemeente Hellendoorn initieert een vierjarig stimuleringsprogramma onder de naam “Ingenium, talent in Hellendoorn” voor talentontplooiing en –ontwikkeling op het gebied van muziek- en podiumkunsten.  Door jonge lokale talenten te herkennen en te ondersteunen in hun talent wil de gemeente een impuls geven aan het culturele klimaat en de ontwikkeling van talentvolle cultuurbeoefenaars. Het programma duurt nog tot 2020. ZINiN zal het project de komende jaren vorm gaan geven en uitvoeren.
 
Momenteel wordt er een samenwerking opgezet met lokale partners, zoals cultuurdocenten, verenigingen/organisaties en andere cultuur-professionals. Via coaching en opleiding door talentbegeleiders (lessen, workshops en open podia) worden talenten geïnspireerd en ondersteund in hun verdere talentontwikkeling. ‘De Smidse’ zal hierbij faciliteren als creatieve en laagdrempelige cultuurwerkplaats waar talenten kunnen oefenen en experimenteren met publiek en podium. Talenten kunnen hier hun samenspel verbeteren, eigen nummers maken en hun stageperformance verbeteren. De ambitie is om een sterk netwerk te creëren tussen beoefenaars, organisaties en podia waarbij men elkaar weet te vinden als het gaat om presentaties, doorverwijzen, samenspel en coaching. Binnenkort zal er een 1e open podium georganiseerd worden. De gekozen naam “Ingenium” staat voor natuurlijk talent.

De uitvoering van het project ligt in handen ZINiN Theater & Cultuur. Heeft u interesse in een samenwerking of deelname aan dit project of wilt u ons wijzen op een talent? Stuur dan een mail naar: cultuur@zinin.nl

Deel dit bericht

of kopieer deze url: