Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Nijverdal

Subway Nijverdal

Franse avond met Duo Fantastique bij Muziek-Onder-De-Trap

14 okt.
Door: Muziekkring Hellendoorn
Muziek-Onder-De-Trap op donderdag 19 oktober belooft een fantastische en veelkleurige avond te worden met het Duo Fantastique. Harmen Lucas (viool) en Gerard van Kempen (piano) hebben al vier maal eerder bewezen dat ze het Nijverdalse publiek aan zich weten te binden met hun gevoelige en betoverende muziek. Beide musici treden al sinds 2006 samen op als het Duo Fantastique en Muziekkring Hellendoorn is dan ook trots hen weer een podium te kunnen bieden onder de trap in het Huis voor Cultuur en Bestuur. 

Een Frans programma met Ravel, Debussy en Franck
Harmen Lucas en Gerard van Kempen houden het deze avond in Franse sferen met muziek met onder andere de ‘Sonate pour Violon et Piano’ van Maurice Ravel. Dit stuk bestaat uit drie delen en zal in zijn geheel ten gehore worden gebracht. Het is een ‘veelkleurig’ stuk want in het tweede deel zijn ook nog Amerikaanse invloeden van jazz en blues te horen. Ravel schreef ook ‘Pièce en forme de Habanera’ met Latijns-Amerikaanse klanken. Verderop in het programma spelen Harmen en Gerard het eerste deel uit de ‘Sonate in A’ van César Franck en zal ook het lied ‘Beau Soir’ van Claude Debussy ten gehore worden gebracht. 
Gerard van Kempen blijft in Franse sferen met ‘Passepied’ uit de ‘Suite Bergamasque’ van Claude Debussy, de suite waarin het beroemde ‘Claire de Lune’ voorkomt. 

Meer over Harmen en Gerard
Voor Harmen Lucas wordt Muziek-Onder-De-Trap weer een ‘thuiswedstrijd’, hij groeide immers op in Nijverdal. Via de muziekschool kwam hij terecht bij Albert Borgers, oud hoofdvakdocent van het conservatorium in Enschede. Veel ervaring deed hij op bij het Twents Jeugd Symfonie Orkest en het toenmalige Twents Kamer Orkest. Regelmatig is hij op het podium te vinden met Gerard van Kempen. Klassiek, maar ook moderne muziek en amusementsmuziek verschijnen regelmatig bij hem op de lessenaar. 
Pianist Gerard van Kempen speelt al sinds zijn zevende levensjaar op de piano en  studeerde in 1996 af aan het ArtEZ-conservatorium in Enschede. Behalve met Harmen speelt hij samen met andere violisten en begeleidt hij zangers en koren, waaronder het Concertkoor Sursum Corda uit Almelo. Als solist bracht hij het tweede pianoconcert van Beethoven met orkest ooit op het podium.

Deel dit bericht

of kopieer deze url: