Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Nijverdal

ZINiN Theater

​District 4B - CRT Raalte – 07-10-2017

9 okt.
Door: Lochsprinters
Op deze wederom grijze zaterdag mochten De Lochspinters afreizen naar de fietscross-buren in Raalte. 54 Lochsprinters trokken de stoute schoenen (of fietscrossschoenen) aan om de gaan strijden op de baan “met de hoge startheuvel”.
  

Om er weer even goed in te komen werd er natuurlijk eerst weer goed getraind. Voor de jongste en minder ervaren rijders een mooie gelegenheid om vooral die hoge startheuvel goed onder de knie te krijgen. Er stond een behoorlijk stevige en zeer koude wind. Dit was vooral op het derde stuk van de baan goed te merken, waar onze rijders de wind compleet tégen hadden!  De wedstrijd begon wat aan de late kant, rond 10.45 uur. Omdat er geen speaker te horen was (schijnbaar was de microfoon defect….of uitgewaaid?)….was het niet voor iedereen direct duidelijk dat de eerste manche al van start was gegaan. 

Er moest flink worden getrapt met zoveel wind. Bij de jongens van 8 trapte Branco Sasbrink zo hard dat hij van zijn pedalen afschoot. Gelukkig had hij de trappers snel weer te pakken.  
Doordat de “ondertiteling”  mistte vanwege de ontbrekende speaker leek de wedstrijd vanaf de zijlijn een stuk minder spannend. De meeste sensatie zat echter in het derde stuk. Waar sommige rijders de eerste twee stukken hard voorop fietsen, werden ze op het volgende deel van de baan soms bijna terug geblazen door de straffe wind, waardoor het klassement er opeens heel anders kwam uit te zien.  

In de tweede manche schoot Joey Engberts bij de jongens 8 ook vol van zijn trapper en liet zijn concurrenten daardoor voorbij gaan.  Ook Sean Berendijk liet de trapper los op het laatste stuk voor de finish, maar hij gaf niet op  en kon al peddelend zijn concurrent nét voorblijven. Bij de meisjes 6-7 fietsen Kim en Kim ( Kuilder en van Gemert) de hele dag strak achter elkaar. In de derde manche wisselde Kim van Gemert haar derde plekje even in voor de tweede en liet haar teamgenootje Kim Kuilder even achter zich.  

Terwijl ondertussen de microfoon van de speaker weer geluid voortbracht en we nog net hoorden dat hij “Luuk-dekroegtijger-Scholman” aanspoorde om nog een tandje bij te doen, waren er al ouders bezig om de spullen weer in te pakken en huiswaarts te keren…..totdat ze hoorden dat er bij de jongens 13 niet 4 maar 5 rijders overgingen naar een halve finale! Nog even koukleumen dus!  
Terwijl we wachten op de halve finales waaide er links van de baan al een tent omver.  Bij de jongens 10 was het een ware Lochsprinters-strijd waarbij de 1e , 2e en 3e plek werden gewonnen door hen! 

Door naar de finale waar 31 Lochsprinters zich aan het starthek mochten melden. Bij de jongens én meisjes van 4-5 jaar mocht de jarige Lana Jansen of Lorkeers een 5e plek opstrijken. Bij de meisjes 12-13 verscheen Danique Dijkman aan de start nadat ze de afgelopen weken nog met een gebroken duim ( opgelopen tijdens een training) rondliep. Helaas kon zij een valpartij voor haar niet meer ontwijken en kwam zelf ook naast haar fiets terecht. Ze mocht toch nog als 4e finishen.  En terwijl er op de baan om het hardst werd gestreden vloog er ook aan de overkant een tent bijna de baan over. Het was al met al best stormachtig te noemen.  

Het resultaat na de finales : 12 podiumplaatsen voor de Lochsprinters! 
Dave van Gemert ( cr 40-)  1 
Aron Jurjens (j6)  3 
Kim Kuilder (m6-7)  2 Kim van Gemert (m6-7)  3 
Jochem Santing  (j8)  1 Kevin JansenofLorkeers (J8) 2 
Xander van Garling (J9)  2 
Roan Davids (j10)  1 Lars Timmer (j10)  3 
Laura Davids (m14+)  1 
Renzo Sasbrink ( j15-16) 1 
Teun Scholman (j17+)  2 
 
Ondanks het barre weer waren er toch nog 7 Lochsprinters die zich aan de Open Klasse waagden. Vanwege de wind en de te verwachten regen werden de manches vlot verreden. Gelukkig zonder valpartijen of overvliegende tenten.  De Lochsprinters mochten na de finalerace van de Open Klasse 4 bekers mee naar huis nemen: 
 
Julie Kleen Scholten ( j4-5/m5-6) 1 
Xander van Garling (j8-9/m9-10) 2 
Dean Kleen Scholten (j10-11/m11-12) 3 
Renzo Sasbrink (j14-15/m15-16) 1 
 
De laatste en beslissende districtswedstrijd vindt plaats op 21 oktober aanstaande bij “het Twentse Ros” in Hengelo. Hier wordt ook de eindstand bekend gemaakt van deze serie en vindt de bekeruitreiking plaats na afloop van de wedstrijd.  

Deel dit bericht

of kopieer deze url: