Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Nijverdal

ZINiN Theater

Wereldwinkel steunt Mamadou's Paradise in Gambia

29 sep.
Door: Wereldwinkel
Dat de Wereldwinkel eerlijke handel stimuleert door het verkopen van fairtrade artikelen is bekend. Al ruim 35 jaar zetten de vrijwilligers zich in voor mensen in ontwikkelingslanden.  Ook de inhoud van de fooienpot gaat altijd naar een project dat bij een of meerdere vrijwilligers bekend is.
 
Met Mamadou’s Paradise gaat de Wereldwinkel nog een stapje verder. Via crowdfunding gaan zij zich actief inzetten om Mamadou in Gambia te helpen zijn lodge af te bouwen, zodat hij gasten kan ontvangen en daarmee in zijn eigen onderhoud kan voorzien.
 
Dieske en Evelien, twee vrijwilligers van de Wereldwinkel, kennen Mamadou persoonlijk. “Hij is een harde werker met een passie voor mensen, koken en tuinieren, vertelt Evelien”. Op zijn compound in Tanjeh, Gambia is plek voor 2 prachtige duurzame lodges. “Werkgelegenheid is er amper en met deze lodges kan hij eindelijk fatsoenlijk in zijn eigen onderhoud voorzien.”
 
Een lodge is bijna gereed. Met hard werken heeft hij deze lodge beetje bij beetje opgebouwd. Maar nu is Mamadou werkeloos geworden en het kleine beetje geld dat apart gezet was voor de bouw is nu op. “Zonder inkomsten, kan hij niet verder bouwen en blijft het gastenverblijf onafgebouwd. Deze lodge betekent een grote stap in de richting naar een fatsoenlijk bestaan waarin hij op termijn zelf de lokale economie kan versterken door voor broodnodige werkgelegenheid te zorgen voor de inwoners van Tanjeh”, geeft Dieske aan.
 
Dit authentieke vissersplaatje, bekend om zijn kleurrijke visserboten én bekend uit het boek "De vissers van Tanjeh" van Ada Rosman is een belangrijke toeristische trekpleister aan het worden.
De compound ligt in een rustig deel van Tanjeh op loopafstand van het strand en de mangroven, maar in het hart van de lokale gemeenschap.
Natuurliefhebbers, ornithologen en mensen die van back to basic houden, zullen het een prachtig plekje vinden.

Meer weten hoe je kan helpen? Klik hier. 

Deel dit bericht

of kopieer deze url: