Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Nijverdal

ZINiN Theater

​Annelies Alferink succesvol op het EK en WK BMX fietscross

10 aug.
Door: Leven in Nijverdal
Annelies Alferink uit Nijverdal kijkt tevreden terug op het EK en WK BMX fietscross afgelopen maand juli 2017. Begin juli reisde ze af naar het Franse Bordeaux voor de Europese kampioenschappen BMX in de categorie women cruisers 30 plus. In aanloop naar de manches heeft het noodlot toegeslagen, in de laatste training voor de aanvang van de eerste manche van de wedstrijd gaat Annelies hard onderuit, gekneusde ribben, schaafwonden en aantal blauwe plekken.

Annelies gaat toch beginnen aan de manches, knopje om en met de adrenaline in haar lichaam weet zij toch de 4de plek te bemachtigen. Met een paar dagen rust in het verschiet naar huis om zichzelf klaar te maken en op te laden voor haar volgende doel het Wereld Kampioenschap BMX fietscross in Rock Hill South Carolina USA.

Aangekomen in Amerika met nog veel last van haar gekneusde ribben en andere verwondingen gaat ze vol de trainingen in. Een aantal ingeplande trainingen op de BMX baan in Rock Hill en extra trainingen op een BMX baan in North Carolina bij de club Hornest Nest Park die door bijna elke deelnemer aan het WK werd bezocht. Annelies komt in de wedstrijden uit in de categorie women cruisers 30 t/m 39 jaar. Annelies gaat vol vertrouwen de manches in en staat na haar manches weer in de finale waar ze op dat moment ontzettend blij mee is wetende van haar beperkingen. In de finale weet Annelies de 7de plek te behalen en kan ontzettend trots zijn op haar prestatie.

Maar Annelies heeft nog een categorie en dat is de 20 inch fiets, die kleiner is dan de cruiser die 24 inch is. Annelies weet met de 20 inch fiets de kwartfinale te bereiken, in die kwartfinale is Annelies goed weg en voor de eerste bocht ligt Annelies 4de, maar in de bocht moet ze vol in de rem en gaat weer onderuit met alle gevolgen van dien. Ondanks successen en tegenvallers kijkt Annelies Alferink met heel veel voldoening terug op een succes vol BMX fietscross jaar met heel veel prijzen en positieve successen. Met dank aan haar sponsoren die toch het vertrouwen in haar hebben gesteld en misschien het aankomend jaar 2018 blijven doen om de behaalde successen van het EK en WK te verbeteren. 

Deel dit bericht

of kopieer deze url: