Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Nijverdal

Subway Nijverdal

‘Genius’: de weg naar een bekroond boek

17 jun.
Door: ZINiN Theater
Dinsdag 20 juni is in de Filmhuisreeks bij ZINema de briljante film ‘Genius’ te zien. Redacteur / uitgever Max Perkins (Colin Firth) heeft met Ernest Hemingway en F. Scott Fitzgerald als voorbeelden al verschillende literaire grootheden ontdekt. Wanneer hij het manuscript van Thomas Wolfe (Jude Law) leest, neemt hij zijn volgende uitdaging aan; Wolfes proza in romanvorm kneden. De twee tegenpolen gaan een onstuimige periode tegemoet om de roman in de winkels te krijgen.

In deze film, waarmee regisseur Michael Grandage zijn debuut maakte, staan tegenpolen uitgever Maxwel Perkins en schrijver Thomas Wolfe centraal. Mannen met een moeilijk karakter, beiden een verleden in de literaire wereld. Perkins had een neus voor hoogwaardige kwaliteitsboeken, Thomas Wolfe was een fenomeen als schrijver en als mens, maar geen uitgever wilde naar zijn boeken kijken. Perkins ging de uitdaging wel aan. Hij bracht het lijvige werk terug naar een boek van normale proporties en moest daarvoor intensief samenwerken met Wolfe, waardoor er een zogenaamde ‘bromance’ tussen deze tegenpolen ontstond. Toen het boek een enorm succes bleek, werd Wolfe als een van de grootste literaire grootheden van zijn generatie gezien. De relatie tussen de beide mannen begon daarna te veranderen. 

Tijdsbeeld
In deze visueel uitstekende film is de grauwe sfeer van de jaren '30 bijna tastbaar. De aandacht voor decor, aankleding en sfeer is in elk detail aanwezig. De film vertelt dan ook een interessant en onderbelicht stukje geschiedenis over literaire grootheden in die tijd, zeker dus een aanrader voor literatuurliefhebbers. 

Kaarten reserveren
Kaarten voor deze film zijn af te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de VVV / Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via  0548-624489.

Deel dit bericht

of kopieer deze url: