Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Nijverdal

ZINiN Theater

Muziek Onder De Trap

Door Leven in Nijverdal
Datum donderdag, 19 april 2018
Tijd Van 20:00 tot 22:00
Plaats Nijverdal
Leerlingen Sylvia van der Grinten aan zet bij Muziek-Onder-De-Trap

Eens in de zoveel tijd komt haar naam voorbij bij Muziek-Onder-De-Trap van Muziekkring Hellendoorn: Sylvia van der Grinten, een zeer gewaardeerd docente van het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Op donderdag 19 april zijn het haar (voormalig) studenten Anima van Malssen (viool), Noam Staal (cello) en Alie Kruisselbrink (piano) die een concert geven onder de trap in het Huis voor Cultuur en Bestuur. Net als alle voorgaande edities van Muziek-Onder-De-Trap, belooft het een avond te worden met grote kwaliteit.

Anima van Malssen (viool)
Ze is veelzijdig, getalenteerd en eigenlijk haar leven lang al met muziek bezig: Anima van Malssen. Vanaf haar achtste speelt ze al viool en heeft diverse muziekopleidingen achter de rug, nadat ze zich aanvankelijk gespecialiseerd had in literatuur- en kunstgeschiedenis. Maar het is vooral de kamermuziek, die haar aandacht heeft. De intieme dialoog tussen viool, altviool en het strijkoctet. In het najaar van 2016 volgde zij een studie Master Muziek bij Sylvia van der Grinten. Dit jaar debuteerde zij als gastspeler bij het Orkest van het Oosten, maar is ook werkzaam in verschillende symfonie- en kamerorkesten. Daarnaast is zij actief als viooldocente.

Noam Staal (cello)
Noam Staal koos voordat hij muziek ging studeren een andere richting: geschiedenis. Maar ook bij hem kroop het bloed waar het eigenlijk niet kon gaan en hij startte zijn opleiding tot professioneel cellist bij Jeroen den Herder aan het Amsterdamse conservatorium. In 2017 rondde hij zijn opleiding af bij Karlien Bartels met een negen. Hij ‘freelancet’ bij verschillende orkesten speelt regelmatig als solist met verschillende koren, waaronder het Studentenkoor. Noam Staal maakte eerder deel uit van het Ricciotti Ensemble en volgde stages bij Het orkest van het Oosten en het Gelders orkest.

Alie Kruisselbrink  (piano)
Grote namen kwamen in de carrière van pianiste Alie Kruisselbrink voorbij: Daniël Wayenberg, Moshe Hammer en Viktor Kusnetsov. Ze is regelmatig te horen als begeleidster van blazers, zangers en strijkers en heeft een groot repertoire aan koormuziek. Alie Kruisselbrink studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle bij Thom Bollen en Rinus Groot, waar zij in 1983 haar B-diploma behaalde. Ze werkt nu aan het ArtEZ Conservatorium  in Zwolle en begeleid daar de studenten op vakkundige wijze. Ze verleende medewerking aan masterclasses van David Wilson-Johnson, Ab Koster en Gaby Pas- Van Riet.
Sylvia van der Grinten
Vanaf 1996 is zij werkzaam als docente van de Jong Talentklas en Hoofdvakopleiding aan ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Incidenteel bereidt zij privé jonge violisten voor op het toelatingsexamen conservatorium. Daarnaast treedt zij op als coördinator van de vioolklas ArtEZ betreffende presentatieconcerten op buitenschoolse podia en voorspeelavonden in de Reulandzaal. Regelmatig fungeert zij als voorzitter van diverse commissies bij tentamens en examens.

Muziek-Onder-De-Trap
Het concert op donderdag 19 april begint om 20.00 uur. 

Deel dit bericht

of kopieer deze url: