Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Nijverdal

ZINiN Theater

14 maart Boomfeestdag aan de Oranjestraat

Door Leven in Nijverdal
Datum woensdag, 14 maart 2018
Tijd Van 10:00 tot 11:00
Plaats Nijverdal
Op woensdag 14 maart neemt de gemeente Hellendoorn voor de 47e keer deel aan de Nationale Boomfeestdag.

Wethouder Thomas Walder plant om 10.00 uur samen met kinderen van groep 8 van basisschool ‘De Schaapskooi’ 46 sierkersen aan de Oranjestraat in Nijverdal. Bomen vormen voorjaarsbloesempad Het landelijke thema van de boomfeestdag is dit jaar ‘Operatie Boomfeestdag; maak het buiten beter’. Dit thema is ingegeven om nadrukkelijk aandacht te vragen voor de waarde en het belang van bomen en hun beter makende (helende) rol.

Immers, bomen zorgen er voor dat mensen zich lichamelijk en geestelijk beter voelen en minder gestrest zijn. Dieren kunnen leven in en rond bomen en maken de omgeving levendig. Een dorp zonder bomen is een dorp zonder leven. Een groene bomenrijke omgeving nodigt uit te bewegen; wandelen, fietsen en spelen en dat kan straks in de Oranjestraat.

De aanplant van 46 sierkersen maakt dat er een echt voorjaarsbloesempad te beleven valt. Fotopuzzeltocht en kleurplaat In de week voorafgaand aan de boomfeestdag lopen de kinderen van groep 8 van ‘De Schaapskooi’ een fotopuzzeltocht. Ze gaan dan op zoek naar allerlei bomen en planten in hun eigen school- en leefomgeving. De boomfeestdag ‘helpt’ om ze op een speelse manier naar buiten te krijgen en in aanraking te brengen met de natuur.

Wethouder Walder verrast de kinderen die het best op de hoogte zijn van de natuur in de omgeving van de school, met een (natuureducatief) prijsje. Ook krijgen de kinderen allemaal een diploma. De kinderen van de overige groepen van de Schaapskooi mogen een kleurplaat maken. Op 14 maart maakt wethouder Walder de winnaars bekend van de kleurwedstrijd. De boomfeestdag krijgt een extra feestelijk tintje door de komst van Kok Kareltje.

Ter gelegenheid van de boomfeestdag gaat hij serieus met de kinderen in gesprek over de boomfeestdag. Nieuwsgierig? Kom kijken! Belangstellenden zijn van harte welkom om bij de aanplant van de bomen aanwezig te zijn.  

Deel dit bericht

of kopieer deze url: