Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Nijverdal

Rabobank

Politieke debat met Özkan Akyol en lijsttrekkers

Door Leven in Nijverdal
Datum dinsdag, 13 maart 2018
Tijd Van 20:15 tot 22:30
Adres ZinIn Theather
Plaats Nijverdal
Opiniemaker/schrijver en columnist Özkan Akyol gaat op dinsdag 13 maart met de lijsttrekkers van de politieke partijen in de gemeente Hellendoorn de discussie aan over politiek en democratie in het ZINiN Theater.

Geen gezapig avondje luisteren, maar een pittig avondje discussiëren en meedenken over de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart aanstaande. Voor de pauze gaat Özkan eerst in op zijn schrijverschap en na de pauze schuiven de lijsstrekkers aan en gaat hij een uur lang in debat. Ook het publiek kan mee discussiëren en vragen stellen.
 
Politiek debat met lijsttrekkers en publiek
Özkan Akyol is bij ZINiN een graag geziene gast. In 2016 leidde hij een politiek debat in de ZINiN bibliotheek tijdens Nederland Leest. En eerder deze maand schreef hij in het nieuwe ZINiN Magazine een column, waarin hij vast vooruit blikte naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dit doet hij samen met de lijsttrekkers van de politieke partijen in de gemeente Hellendoorn. Aan de hand van vier actuele thema’s gaat hij het debat aan met de lijsttrekkers. De thema’s die behandeld worden zijn: laaggeletterdheid, bestuurlijke vernieuwing, cultuur en verkeersverbindingen. Speciaal voor dit debat is de gemeenteraadsvergadering verzet. Het publiek krijgt uiteraard de mogelijkheid om mee te discussiëren en vragen te stellen.

Özcan als schrijver, opiniemaker en televisiepersoonlijkheid
Voordat het debat plaatsvindt, zal Özcan Akyol in het blok voor de pauze eerst ingaan op zijn werkzaamheden als schrijver, columnist en opiniemaker. Özcan lijkt immers een alleskunner te zijn. In oktober 2012 verscheen zijn debuutroman ‘Eus’. Het boek gaat over een Turks-Nederlandse jongen uit een gastarbeidersgezin die zich aan zijn achtergrond probeert te ontworstelen en was gedeeltelijk autobiografisch. ‘Eus’ kreeg voor en bij verschijning veel aandacht in de Nederlandse media. Vanaf dat moment is hij naast schrijver ook opiniemaker en veel gevraagd bij verschillende televisieprogramma’s, zoals bij DWDD en ook Studio Voetbal.

Kaarten reserveren
Kaarten voor deze lezing/debatavond kosten 12,50 en zijn te reserveren via www.zinin.com of af te halen aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via  0548-624489.

Datum                           dinsdag 13 maart 2018
Artiest                           Özkan Akyol
Start                              20.15 uur
Toegangsprijs              €12.50


 

Deel dit bericht

of kopieer deze url: