Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Nijverdal

Rabobank

​Muziek Onder De Trap met veelzijdig koperensemble Q-Brass

Door Muziekkring Hellendoorn
Datum donderdag, 18 januari 2018
Tijd Van 20:00 tot 23:00
Adres Willem Alexanderstraat 7
Plaats 7442MA Nijverdal
Telefoon 0616730374
Muziekkring Hellendoorn luidt het nieuwe jaar 2018 in met het luisterrijke koperensemble Q-Brass, een ensemble dat in de afgelopen jaren een uitstekende naam heeft weten te bemachtigen in Overijssel door haar veelzijdigheid, professionele instelling en variatie in samenstelling en muziekkeuze.  Muziekkring Hellendoorn voelt zich dan ook vereerd dat dit ensemble op donderdag 18 januari Onder-De-Trap komt optreden in het Huis voor Cultuur en Bestuur.

Q Brass: veelzijdig koperensemble
Het koperensemble Q-Brass werd opgericht in het jaar 2000 en bestaat uit semi professionele muzikanten. De bezetting bestaat meestal uit twee trompetten, een bugel/hoorn, een trombone en een bas. De samenstelling van dit bijzondere ensemble is in de loop der jaren meermaals veranderd, variërend van kwartet tot sextet. In het jaar 2017 werd daarom besloten het ensemble tot een collectief om te vormen, waarbij men op verzoek om een aangepaste bezetting kan vragen.

Gevarieerd aanbod
Tijdens het concert op 18 januari is voor de volgende bezetting gekozen: Peter Zelhorst (trompet), Bert de Jong (trompet), Anne Ziel (bugel), Jan-Gerzinus Jongsma (trombone) en Dyon Jansen (bastrombone). Het programma bestaat uit zeer uiteenlopende werken, waarbij diverse muziekperioden aan bod komen, variërend  van  de renaissance tot en met eigentijdse klassieke muziek.

Van skipiste tot kerkdienst
Het koperensemble Q-Brass heeft sinds de oprichting grote bekendheid in de kop van Overijssel verkregen en verzorgt de meest uiteenlopende optredens. Dit kan verschillen van het spelen van polka's bovenop een skipiste in Oostenrijk tot het begeleiden van kerkdiensten en het uitvoeren van polyfonische muziek tijdens concerten. Het repertoire bestaat voornamelijk uit barok, renaissance en romantiek. Meer weten over dit bijzondere ensemble? Kijk dan eens op www.q-brass.nl.  

Aanvang: 20.00 uur
Huis voor Cultuur en Bestuur, Nijverdal 

Deel dit bericht

of kopieer deze url: