Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Nijverdal

ZINiN Theater

Marlies Claasen betovert Smidse met ‘Brut Chantant’

Door ZINiN Theater
Datum zondag, 14 januari 2018
Tijd Van 16:00 tot 19:00
Adres De Smidse
Plaats Nijverdal
Telefoon 0548624489
Een stroom van verhalen, muziek van onder  andere Ramses Shaffy, humor, romantiek, erotiek en gedichten. Zo ziet de show ‘Brut Chantant’ van Marlies Claasen en Bas Steman op zondag 14 januari in De Smidse eruit. Dus geen poespas, geen poeha en geen hoogdravende show! Vol levenslust en onstuimigheid brengt deze zangeres uit Gelderland haar programma ‘Brut Chantant’, samen met de band ARTomik zal ze de De Smidse omtoveren tot een intieme, warme plek, waar de winterse kou in de lange januarimaand naar de achtergrond gedrongen zal worden.

Laagdrempelige show met ‘platterandsrandje’
‘Brut Chantant’ is een laagdrempelige show met een knipoog naar het platteland.  Schrijver Bas Steman, die veelvuldig teksten voor Marlies Claasen schrijft, komt van het platteland en dat klinkt herhaaldelijk door in zijn werk. Neem bijvoorbeeld dat mooie stropersverhaal uit de oorlog. ‘Een verhaal om van te smullen, het is iets dat zijn ooms overkwam in de oorlogsjaren en het komt ieder jaar vooral in de winter weer boven borrelen. Daarom hebben we het in de show opgenomen’, vertelt Marlies Claasen. Met de muziek van Ramses Shaffy neemt de ze het publiek mee terug naar de zestiger jaren, naar de wereld van ‘Shaffy Chantant’, waar de show voor een deel op is gebaseerd. ‘Ramses zwom in de sixties tegen alle culturele stromingen in door allerlei kunstvormen bij elkaar te brengen. Een beetje schoppen tegen de gevestigde orde, daar houden we wel van’, vertelt ze met een ondeugend lachje.

Andere invalshoeken
Marlies Claasen houdt ervan om steeds nieuwe invalshoeken te hanteren. Vooral nu ze wat ouder wordt en ze het gevoel heeft dat het leven steeds sneller gaat. ‘Als ik soms in de spiegel kijk, dan denk ik wel eens dat dat gezicht in de spiegel jaren op mij voor ligt en dan vraag ik me af waar de onbezonnenheid gebleven is en of dit het nu is! En dat komt allemaal aan de orde in ‘Brut Chantant’, we maken een reis door het leven en bieden een middag lang een schuilplaats tegen een snel veranderende wereld’, legt ze uit. Laat u dan ook ontspannen meevoeren op haar mooie vertellingen, de prachtige muziek en de beschouwende gedichten. Muziek, poëzie, humor en ontroering, dat is wat er op u wacht in De Smidse.  
 
Nieuw seizoen De Smidse
Marlies Claasen bijt het spits af voor een nieuw seizoen in De Smidse, de voormalige machinekamer van de Koninklijke Stoomweverij (KSW) aan het Hoge Dijkje in Nijverdal. Namen als Roos Blufpand, Daniël Calderas en Tom James staan op het programma, maar ook heerlijke stand-up comedy met onder andere Tobi Kooiman, Chris Verlaan en Kitty Goemaat beloven energieke zondagen, waar de lach het oude ketelhuis zal vullen. Kortom: voor elk wat wils @De Smidse. Mis het niet!

Kaarten reserveren
Kaarten voor deze voorstelling zijn af te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de VVV / Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via  0548-624489. Het programma van De Smidse vindt u ook op www.zinin.com

Deel dit bericht

of kopieer deze url: