Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Nijverdal

ZINiN Theater

​Neelie Kroes: De machtigste vrouw van Europa

Door ZINiN Theater
Datum donderdag, 12 oktober 2017
Tijd Van 20:15 tot 23:00
Adres W. Alexanderstraat 7
Plaats 7442MA Nijverdal
Telefoon 0548624489
Een van de meest invloedrijke Nederlanders, dat is Neelie Kroes. Een vrouw die door haar sterke wilskracht hoog op de maatschappelijke ladder terecht kwam. Neelie Kroes had een erg succesvol leven. Ze was VVD-politica in de Tweede kamer en van 2004 tot 2014 werkte ze als Eurocommissaris onder het motto: ‘een kartel is een gezwel’ en in 2007 kwam ze op nummer 59 van de top 100 lijst: “The 100 Most Powerful Women”. Maar wat schuilt erachter dat zelfverzekerde, ijzeren gezicht? Hoe bereikte ze die top? Is ze diep van binnen echt zo ijzersterk of is ze juist een erg gevoelige vrouw?

Carine Krutzen van de theatergroep Suburbia kruipt in de huid van Neelie Kroes. Een adembenemende voorstelling die meer uitlicht over de powervrouw Neelie.
 
Hoe de top bereiken?
De toneelvoorstelling ‘Neelie!’ wil een bijdrage leveren aan de actuele discussie over het tekort aan vrouwen op machtige posities. Waarom bereiken zo weinig vrouwen de top? Hoe is het Neelie Kroes gelukt de top te bereiken in een mannenwereld? Hoe combineerde zij werk en privé? Is zij een inspirerend rolmodel voor Nederlandse vrouwen van nu?
 
Shakespeareaans
‘Neelie!’ gaat over de vrouw achter de ijzeren dame. Een drama met Shakespeareaanse inslag over de zucht naar macht en vrouw-zijn in een mannenwereld. Naast Neelie Kroes passeren ook andere politieke coryfeeën de revue zoals Ruud Lubbers, Bram Peper en Pim Fortuyn.
 
Wie is Suburbia?
Theatergroep Suburbia is het stadsgezelschap van Almere en maakt theater in de polder. Ontroerende, tragische en geestige voorstellingen over het menselijk tekort, ook voor degenen voor wie toneelbezoek niet vanzelfsprekend is. Naast een jaarlijkse zomervoorstelling op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere, maakt Suburbia locatievoorstellingen op bijzondere plekken in de polder. Dit najaar reist Suburbia ook langs de theaters met de kleine zaal voorstelling ‘Eenzame Begeerte’, van het jonge regietalent Olivier Diepenhorst.

Datum: donderdag 12 oktober 2017
Start: 20.15 uur
Toegangsprijs: €23,50
 

Deel dit bericht

of kopieer deze url: