Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Nijverdal

Rabobank

Op zoek naar De Grote Vijf op de Sallandse Heuvelrug

Door Staatsbosbeheer
Datum zaterdag, 19 augustus 2017
Tijd Van 18:00 tot 21:00
Adres Grotestraat 281
Plaats 7441GS Nijverdal
Telefoon (0548)612711
Ga eens op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor één van de 5 wilde dieren van Nederland! Op de Sallandse Heuvelrug ga je op zoek naar het ree. Kortom: een groot avontuur voor het hele gezin! 

Kom speuren naar reeën op de Sallandse Heuvelrug. Bij aankomst staat bij het restaurant Buitengewoon Lekker in het buitencentrum een maaltijd voor je klaar: huisgemaakte soep en broodjes met kaas en vlees. Na het eten deelt de boswachter van Staatsbosbeheer verrekijkers uit, en stap je in een van de landrovers om op zoek te gaan naar reeën. Onderweg vertelt hij je via de walkietalkie hoe je reeënsporen in het veld kunt herkennen en waarschuwt hij als er reeën in het vizier zijn. Onderweg maken we tussenstops voor een kleine wandeling, om de sporen beter te bekijken.

De tocht eindigt weer bij het buitencentrum, waar een kop thee of koffie voor je klaar staat. Natuurlijk krijgt elke deelnemer van de boswachter een stoer Grote Vijf paspoort met een stempel van een pootafdruk van een ree.

De starttijden variëren gedurende het seizoen. Deze excursies zijn alleen online te boeken, in het overzicht van de locaties staan de starttijden aangegeven. www.scoordegrotevijf.nl

De Grote Vijf compleet maken?
Wil je ook de andere vier spotten? Op bijvoorbeeld de Veluwe spot je het wild zwijn, in de Oostvaardersplassen spot je edelherten, in de Biesbosch speur je naar bevers en in Zeeuws Vlaanderen vind je zeehonden.Tips: Kleed je op het weer en trek stevige schoenen of laarzen aan. De boswachter heeft verrekijkers te leen.

Op de volgende data zijn de tochten:
Zaterdag 19 augustus 18.00-21.00 uur
Vrijdag 20 oktober 15.30-18.30 uur

Het startpunt is bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281 in Nijverdal. Kosten bedragen € 37,50 voor volwassenen en € 30,00 voor kinderen tot 12 jaar.
Meer info: 0548-612 711 of buitencentrumsallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl

Deel dit bericht

of kopieer deze url: