Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Nijverdal

Subway Nijverdal

Wandelen met de Katoentjestocht

Door Leven in Nijverdal
Datum zaterdag, 14 mei 2016
Tijd Van 01:00 tot 18:00
Plaats Nijverdal
Houd je van wandelen, plan dan de nacht van 13 op 14 mei a.s. voor de Katoentjestocht. 

Er kan gekozen worden uit vier verschillende afstanden. In ongeveer acht uur wandel je langs de Nijverdalse textielgeschiedenis, maar uiteraard worden Kruidenwijk, Hulsen, Hellendoorn en onze fantastische natuurgebieden niet vergeten. Waar het kan blijft het donker en waar het moet wordt verlichting aangebracht. Spanning met oog voor veiligheid en voldoende bemande verzorgingsposten onderweg.

Onderweg zal in de vorm van een sage iets over de ontstaansgeschiedenis van de omgeving verteld worden, tevens word een boekje aangeboden met daarin enkele highlights van de textielgeschiedenis.

Voor meer informatie, zie www.katoentjestocht.nl. Meld je aan voor dit bijzondere evenement. Ben je een regelneef/nicht en help je liever mee als vrijwilliger? Ook daarvoor kun je je aanmelden via de website.
Kijk ook eens op de Facebook-pagina van de Katoentjestocht.

Katoentjestocht
Op 14 mei 2016 is het 180 jaar geleden dat Nijverdal, als een van de weinige plaatsen in Nederland, gesticht is, want de meeste dorpen en steden zijn geleidelijk ontstaan. Best bijzonder dus en een mooi item om een evenement aan op te hangen. Voor elk wat wils; behalve voor de marathon kan ook gekozen worden voor de achtste, kwart of halve marathon. Om kinderen de kans te geven in het donker te wandelen, start de achtste marathon in de late avond van de 13e mei. De wandelaars voor de hele marathon starten aan het begin van de nacht van 14 mei, waarna geleidelijk de andere afstanden invoegen. Omstreeks negen uur ’s morgens wandelen alle deelnemers  onder begeleiding van muziek Nijverdal binnen op weg naar het Huis voor Cultuur en Bestuur, ook de wandelaars van de achtste marathon worden hierbij verwacht. Op het plein wacht burgemeester mevr. A. Raven de wandelaars op en zal symbolisch nogmaals de ondertekening van de stichtingsacte van Nijverdal plaatsvinden. Langs het parcours van de verschillende afstanden worden leuke activiteiten gehouden, waarmee de Katoentjestocht een zeer afwisselend evenement belooft te worden. In de tocht worden zoveel mogelijk elementen opgenomen die op een of andere wijze verbonden zijn aan de geschiedenis van Nijverdal en de ’katoentjes’.

Deel dit bericht

of kopieer deze url: